Aktuellt

AKTUELLT

Första nyhetsbrevet ute

09/02/2020

Under våra styrelsemöten har vi kommit fram till att börja skicka ut återkommande nyhetsbrev till alla i föreningen med information och även påminnelser.

Nyhetsbrevet i sin helhet går att läsa här.

Kallelse till extrastämma den 9/10

16/09/2019

Härmed kallas medlemmar i bostadsrättsföreningen Styrmannen 49 till extra föreningsstämma den 9/10. Se Kallelse och dagordning.

Kallelse till ordinarie föreningsstämma den 22/5

29/04/2019

Härmed kallas medlemmar i bostadsrättsföreningen Styrmannen 49 till ordinarie föreningsstämma den 22/5. Se Kallelse och dagordning.

Sopsortering och återvinning

24/04/2019

Avfall som inte får slängas i den vanliga soppåsen ska sorteras ut och lämnas på återvinningsstation/återvinningscentral.

Vid en återvinningsstation går det, med vissa undantag, att lämna färgat/ofärgat glas, tidningar samt förpackningar av metall, kartong, plast och papper.
Grovsopor ska lämnas på en återvinningscentral. Där tar de emot grovavfall, elavfall och farligt avfall mm.

Hitta närmaste återvinningsstation/återvinningscentral

För att lämna avfall på SRVs återvinningscentraler behövs ett passerkort som går att beställa här.

Ordinarie föreningsstämma 22 maj

23/03/2019

Ordinarie föreningsstämma kommer att hållas på kvällen 22 maj. Kallelse med dagordning och information om exakt tid och plats kommer senare men reservera redan nu denna kväll för att gå på stämman.

Det är viktigt med engagemang och intresse från alla medlemmar för att förvalta och utveckla vår förening.

2-årsbesiktning 6 - 9 maj

23/03/2019

Nu har det gått va två år sedan entreprenaden blev godkänd och det är dags för en 2-årsbesiktning. Byggkonsultgruppen AB (BKG) är utsett till att utföra 2-årsbesiktning av entreprenaden gällande vår bostadsrättsförening. BKG är utsedda av föreningens styrelse och är helt frikopplade från både entreprenör och förening, d.v.s är en oberoende part.

Besiktningen kommer att genomföras under perioden 6-9 maj.

Vid en 2-årsbesiktning undersöker besiktningsmannen om det föreligger några garantifel. Ett garantifel är ett "nytt" fel som framträtt under de två år som gått sedan slutbesiktningen. Exempel på "nya" fel är sprickor runt fönster, dörrar, vägginnerhörn, kakel/klinker som släpp från underlag, blandare som läcker osv.

Mer detaljerad information kommer framöver.

Sandsopning och garagestädning

23/03/2019

Sandsopning framför huset kommer att genomföras 12 april. Det är då extra viktigt att inga bilar står parkerade framför huset och att ni som har parkeringsplats utomhus flyttar era bilar den dagen så att även parkeringsplatserna kan sopas.

Garagestädning är planerad till 6 maj och då måste alla fordon vara flyttade från garaget.

Parkering framför fastigheten

23/03/2019

Observera och respektera att parkeringsförbud gäller framför hela fastigheten, det är alltså inte tillåtet att parkera framför port nr 76.

Detta gäller för allas trevnad i allmänhet och för att utryckningsfordon, sjuktransporter och färdtjänst ska kunna komma fram i synnerhet.

För att komma till rätta med detta har föreningen bytt parkeringsbolag till QPark som från och med nu kommer att ha en mer intensiv bevakning av felparkering.

Till våren kommer fina blomkrukor att placeras framför port 76. Informera också era gäster om att detta gäller.

Kallelse till extrastämma den 23/10

20/10/2018

Härmed kallas medlemmar i bostadsrättsföreningen Styrmannen 49 till extra föreningsstämma den 23/10. Se Kallelse och dagordning.

Premiär för föreningens nya hemsida

20/10/2018

Nu är föreningens nya hemsida uppe.

 

Skicka gärna förslag på innehåll som saknas på sidan eller förslag på övriga förbättringar till

webmaster@brfstyrmannen.nu.

Brf. Styrmannen 49

Adress: Kallkärrsvägen 72 - 76 14141 HUDDINGE

E-post: styrmannen49@gmail.com

Org nr: 769629-0696

© Copyright. All Rights Reserved.